Gozdne vlake in Strojni krožek Servis v oddaji Ljudje in zemlja

Del nedeljske kmetijske oddaje na RTV Slovenija Ljudje in zemlja je bil tudi prispevek o gozdnih vlakah. Poleg Jurija Beguša sta v oddaji sodelovala tudi predsednik SK Bled Stane Kunej in direktor podjetja Strojni krožek Servis – Marko Odar, ki so ga obiskali na terenu pri spravilu lesa.

Beri dalje

Vabilo na LesEnDemo 2017 (Kravji bal v Bohinju)

Vabljeni na LesEnDemo - prikaz sodobne priprave in rabe lesa za kurjenje.

V nedeljo,  24. 9. 2017 ste vabljeni v Ukanc, nad zgornji konec Bohinjskega jezera: potekal bo praktičen prikaz delovanja motornih žag, vitlov, varnega dela v gozdu, dela s cepilniki, rezilno-cepilnih strojev, sekalnikov, kotlov na polena, sekance in pelete od 10. do 16. ure.

Prireditev LesEnDemo prireja Strojni krožek Bled v sodelovanju z prireditvijo Kravji bal v Bohinju. Predstavila se bodo različna podjetja, med drugim tudi Strojni krožek Servis d.o.o.

Vreme bo, se vidimo!


Takole je bilo na LesEnDemo 2015:

Več o LesEnDemo 2015

Uradni letak prireditve Kravji bal 2017

Razpisi za dodelitev pomoči za ohranjaje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občinah Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje

V marsikateri občini po Sloveniji so pripravili razpis za nepovratna sredstva na področju kmetijstva in podeželja. Izpostavljamo razpise občine Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje, od koder prihaja tudi večina članov Strojnega krožka Bled. Za ostale občine po Sloveniji vam svetujemo da podobne razpise poiščete na njihovih spletnih straneh.

Beri dalje

Načrt razpisov: program razvoja podeželja s področja gozdarstva

Predstavitev glede načrtov razpisov PRP s področja gozdarstva, ki je bila predstavljena 17. marca v Škofljici iz strani mag. Marjana Podgorška, državnega sekretarja. 

Objavljen je že razpis za naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa iz PRP 2014-2020 za leto 2017: Povezava do razpisa

Več informacij o programu razvoja podeželja je na voljo na spletni strani www.program-podezelja.si.

Read More

Predlogi omejevanja nočnega gibanja v gozdovih – sporočilo za javnost ZGS

Omejevanje nočnega gibanja v gozdovih je v zadnjem času dobilo nekaj prostora v novicah medijev in v zvezi s tem se je oglasil tudi Zavod za gozdove Slovenije.  Objavljamo sporočilo za javnost Zavoda za gozdove Slovenije glede predlogov omejitve gibanja v gozdovih v nočnem času:

Beri dalje

Mednarodni dan gozdov – energetska vloga lesa v Sloveniji

Generalna skupščina Združenih narodov je 21. marec razglasila za mednarodni dan gozdov leta 2012 – z namenom, da bi države spodbudila k ozaveščanju javnosti o pomembnosti trajnostnega gospodarjenja z gozdovi in z lesom, ki je eden najpomembnejših virov energije tako na lokalni in nacionalni kot tudi mednarodni ravni.

Beri dalje

Obisk ministra za kmetijstvo in okolje dežele Saške Thomasa Schmidta

Bohinjska Bistrica, 9. 7. 2016 – Minister za kmetijstvo in okolje dežele Saške Thomas Schmidt je danes nadaljeval obisk v Sloveniji. Tema drugega dne obiska je bilo gozdarstvo in gospodarjenje s slovenskimi gozdovi. Z državnim sekretarjem mag. Marjanom Podgorškom sta se srečala s predstavniki Zavoda za gozdarstvo Slovenije, se seznanila z njihovim delovanjem in si nekaj praks ogledala na terenu. Ministra Schmidta so seznanil tudi z delovanjem novonastale družbe Slovenski državni gozdovi.

Beri dalje